top of page

Wanneer een matras vervangen?

Wist je dat we gemiddeld één derde van ons leven in bed doorbrengen? Een goed matras en een fijn ligcomfort is daarom geen overbodige luxe. Maar wanneer moet je een matras vervangen? Wij vertellen het je graag.


Hoelang gaat een matras mee?

Een 'goed matras' zorgt voor een goede ondersteuning, een fijn ligcomfort en een rechte lichaamshouding. Dit kan bereikt worden door een matras die volledig bij je wensen, lichaamsbouw en -houding past. Daarnaast is het van belang om je matras op tijd te vervangen, deze gaat gemiddeld namelijk 10 jaar mee. Een topmatras is zelfs na gemiddeld 5 jaar aan vervanging toe. Daarna neemt het af in ondersteuning en hygiëne en kunnen klachten ontstaan, slaap je onrustig of word je vermoeid wakker.


''Kan een 'ouder' matras de oorzaak zijn van vermoeid wakker worden?''

Ja, zeker. Een matras zonder een goede ondersteuning kan de oorzaak zijn van onrustig slapen. Oudere matrassen zijn vaak (ongemerkt) doorgezakt, waardoor je lichaam niet meer in een rechte lijn ligt. Wanneer dit gebeurt moeten je schouders en heupen de ondersteuning van je onderrug opvangen en zijn ze de hele nacht aan het werk. Daarnaast ligt je lichaam dan niet meer recht en kunnen dit klachten zoals rug-/ nek-/hoofdpijn en onrustige nachten veroorzaken.


Welk matras past bij jou?

Maar de oorzaak van bovengenoemde klachten hoeft niet altijd aan de leeftijd van je matras te liggen. Dit kan ook liggen aan een matras die toch niet helemaal bij jou past. Een hard matras kan bijvoorbeeld in het begin je voorkeur hebben, maar als de ondersteuning voor jou niet optimaal is, lig je hier op langere termijn niet lekker op. Hier leggen we je uit waarom het zo belangrijk is om je matras eerst te testen.


De adviseurs in onze winkels zijn gespecialiseerd in een goede lighouding. Het is hun vak om jou te adviseren welk matras perfect bij jou past. Daarom nemen ze in een ongedwongen sfeer graag de tijd voor je. Lees hier alvast meer over onze matrassen.


wanneer is een matras aan vervanging toe


1.265 weergaven

Comments


bottom of page