top of page

Nieuw bed kopen? Tips waar je op kunt letten.

Wil je een nieuw bed kopen? Wij geven je graag tips waar je op kunt letten.

Merk je dat je matras niet meer de ondersteuning geeft die je nodig hebt? Word je vaak vermoeid/met een zere onderrug wakker? Of heb je nek/schouder klachten na het slapen? Dat kan een signaal zijn dat je bed of matras aan vervanging toe is. Wij geven je graag wat tips waar je op kunt letten bij het kopen van een nieuw bed.


Klachten tijdens het slapen | Waar op letten bij het kopen van een nieuw bed?

Het te lang doorslapen op een (ongemerkt) verouderd of doorgezakt bed(bodem) kunnen klachten veroorzaken. Hierdoor wordt je lichaam namelijk niet meer optimaal ondersteund. Wij delen daarom graag eerst een aantal belangrijke weetjes.


Wist je namelijk dat…

- …een matras gemiddeld 10 jaar meegaat?

- …een topmatras gemiddeld na 5 jaar aan vervanging toe is?

- …een boxspring een gemiddelde levensduur heeft van 15 jaar?

Daarna neemt het af in comfort, ondersteuning en hygiene.


Bij het kopen van een nieuw bed is het allereerst goed om te weten dat er bij ons drie soorten bedden zijn, namelijk een boxspring, een ledikant en een waterbed. De verschillen? Bij een ledikant ligt het matras op een bedbodem (spiraal- of lattenbodem). Bij een boxspring rust het matras op een box met veren. Bij een waterbed zorgt het water voor een volledige lichaamsondersteuning. Wij merken dat de boxspring steeds populairder wordt, maar er is ook nog regelmatig vraag naar onze ledikanten en waterbedden.


Testen, voelen en zien. Tips bij het kopen van een nieuw bed.

Een goed ligcomfort is voor iedereen anders en daarom is persoonlijk advies en het voelen van een bed en matras het allerbelangrijkst. Een matras moet natuurlijk lekker liggen, maar je moet (vooral) ook goed en recht liggen. Dit laatste is ons specialisme. Wij nemen graag de tijd om te ontdekken waar jij het beste op ligt. Hier lees je diverse redenen waarom wij van mening zijn dat het heel lastig is om een bed online aan te schaffen.


Meet voordat je op pad gaat welk formaat bed je nu hebt en welke afmeting je eventueel kwijt kan in de slaapkamer. Denk hierbij ook aan de hoogte van het hoofdbord. Ben je samen met je partner opzoek naar een nieuw bed? Ga dan vooral samen op pad. Het komt namelijk heel vaak voor dat we twee verschillende soorten matrassen op een bed plaatsen. Van een diversiteit aan pocketveer tot koudschuim van traagschuim tot latex. Door te testen en te ervaren vinden we het matras die bij ieder van jullie past.


Ligt de voorkeur bij een boxspring? Dan kan je deze volledig naar wens samenstellen. Wij maken boxsprings en matrassen namelijk zelf in onze eigen fabriek in Ter Aar. Hierbij heb je de keuze uit een ruim assortiment boxspring soorten, hoofdborden, stoffen, kleuren en poten.


Ga je de hele slaapkamer verbouwen? Dan hebben wij de tip om eerst de stof en de kleur van de boxspring te kiezen. Een bed is namelijk vaak de eye-catcher in een slaapkamer. Je kan bij ons een stofstaaltje aanvragen om vervolgens mee te nemen bij de zoektocht naar bijvoorbeeld gordijnen of het kleurtje op de muur.


Kom gerust eens vrijblijvend langs voor persoonlijk advies en het bekijken van de mogelijkheden.


Tips bij het kopen van een nieuw bed


693 weergaven

Comentarios


bottom of page