top of page

Waarom je een matras beter niet online kunt kopen

Waarom je een matras beter niet online kunt kopen – het belang van persoonlijk advies en testen

Stel je voor: je ligt maar niet lekker. Je merkt dat je rug niet goed ligt, je slaapt onrustig en elke ochtend word je vermoeider wakker. Het is een situatie die helaas (te) vaak voorkomt. Wij merken dat veel mensen op een matras liggen die niet goed bij hem/haar past.


Wij horen dat bij het aanschaffen van deze matrassen dan vaak geen persoonlijk advies is gegeven. Daarom geven we je graag enkele redenen waarom het zo belangrijk is om een matras in een fysieke winkel te kopen.

1. Ervaar het zelf


Hoe mooi het soms ook klinkt, helaas bestaat er geen one-size-fits-all matras. Ieder lichaam is anders en heeft hierdoor verschillende behoeften als het gaat om ondersteuning en comfort. In een fysieke winkel kan je matrassen uitproberen en kan je de verschillen van diverse materialen, stevigheden en comfortlagen voelen. Dit persoonlijke comfort kan je simpelweg online niet ervaren. Een leuk voorbeeldje aan de hand van de onderstaande afbeelding: je kan hetzelfde lichaamsgewicht hebben, maar je bouw kan alsnog heel anders zijn. Hierdoor kom je dan toch op verschillende matrassen uit.


2. Voorkom rug- en slaapproblemen Uiteraard is het belangrijk dat een matras lekker ligt, maar wij letten er voornamelijk op dat je lichaam goed ligt. Onze adviseurs zijn erin gespecialiseerd om je het matras aan te raden waarbij je lichaam op een passend matras ligt. Passend voor je lichaam en passend voor welke slaaphouding jij fijn vindt. Een goede slaaphouding biedt de juiste ondersteuning waardoor je heerlijk ontspannen kan slapen.

3. Deskundig advies op maat

In onze beddenwinkels staat persoonlijk advies centraal. Onze experts hebben de kennis en ervaring om jou te helpen bij het kiezen van het perfecte matras. Ze gaan verder dan alleen het tonen van de beschikbare opties, ze stemmen hun advies namelijk ook af op je specifieke behoeften en voorkeuren.

4. Voel de kwaliteit en zie de verschillen Naast het comfort is de kwaliteit van een matras essentieel voor een heerlijke nachtrust. In een fysieke winkel kan je de matrassen voelen en de kwaliteit zelf ervaren. In onze winkel in Ter Aar kan je tijdens je bezoek zelfs meeluisteren met het geluid van de productie van onze boxsprings en matrassen. Wat ook meetelt is dat stoffen van een boxspring online vaak heel anders eruitzien. Bovendien heb je online een beperkte stof en kleurkeuze.

Je ligt een derde van je leven in je bed en voor deze belangrijke keuze mag je best wat extra tijd nemen. De aanschaf van een nieuw bed of matras is een investering die een aanzienlijke invloed heeft op je nachtrust en dagelijkse energieniveau. Wij begrijpen dit als geen ander. We nodigen je van harte uit om een van onze winkels te bezoeken, waar we je persoonlijk zullen begeleiden bij het vinden van het slaapcomfort dat perfect aansluit bij jou en je behoeftes.


Leestip: Hier lees je wanneer je matras aan vervanging toe is.


Bij beddenwebshops wordt vaak gevraagd naar je gewicht. Maar deze afbeelding is een leuk voorbeeld dat wanneer het gewicht hetzelfde is, de lichaamsbouw wel heel anders kan zijn. Ieder lichaam is uniek en zal daarom anders reageren op een matras.

Matras online kopen

12 weergaven
bottom of page