top of page

Onderhoudsinstructie matrassen

U beleeft langer plezier van uw matras en topmatras als u deze regelmatig keert. In de eerste maanden van gebruik adviseren wij het matras elke vier weken te keren (afwisselend in de lengte en in de breedterichting). Na de eerste 3 maanden is 1x per acht weken keren voldoende. Let op! Lazyfoam/traagschuim matrassen mogen uitsluitend gedraaid worden van hoofd- voeteneind en dus NIET boven-onderkant.


Dit zijn de richtlijnen, vaker mag.


Uw topmatras kan na gebruik een lichte afdruk van uw lichaamsvorm vertonen. Dit is een normale zetting van de afdeklagen. Door regelmatig te keren in alle richtingen worden de de afdeklagen gelijkmatig gestabiliseerd. Lucht uw matras regelmatig (maar niet in de volle zon) en ventileer uw slaapkamer altijd goed ter voorkoming van schimmelvorming. Maak gebruik van een goede matrasbeschermer (molton) en een goed ventilerende bedbodem. Wij adviseren u een toppermolton /hoeslaken te gebruiken volgens de voorschriften van de leverancier. Dit ter voorkoming van het uitscheuren van de hoeken, welke NIET onder garantie vallen!


Is uw boxspring nog in een goede staat, maar zijn de matrassen wel aan vervanging toe? Als uw matrashoes een rits heeft, kunnen we de matraskern voor u vervangen. Lees hier meer informatie.

Comments


bottom of page