top of page

Ontdek de perfecte nacht: donzen vs. synthetisch dekbed

Het juiste dekbed is essentieel voor een goede nachtrust. Twee bekende opties zijn donzen en synthetische dekbedden. Maar wat zijn de verschillen en welk dekbed past het beste bij jouw behoeften?


De lichtheid en luxe van donzen dekbedden

Een donzen dekbed staat bekend om zijn luxueuze gevoel en uitzonderlijke isolatie- en vochtregulerende eigenschappen. De veerkrachtige donsvulling maakt het dekbed zacht en comfortabel, waardoor het heerlijk over je heen valt. De lichtheid van dons maakt het ideaal voor zowel winter als zomer. Het dekbed kan overtollige warmte afvoeren voor een aangename nachtrust het hele jaar door.


Veelgestelde vraag: Is een donzen dekbed geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie?

Ja, de donzen dekbedden in ons assortiment zijn vervaardigd met een tijk met een Nomite weeftechniek. Dit keurmerk garandeert dat het dekbed geschikt is voor mensen met een huisstofmijtallergie, omdat er geen mijt door de tijk kan komen. Hoewel er vaak wordt gedacht dat donzen dekbedden niet fijn zijn voor mensen met een huisstofmijtallergie, bewijst de Nomite weeftechniek het tegendeel. In feiten zijn onze donzen dekbedden zelfs minder gevoelig voor allergenen dan veel synthetische dekbedden.


Synthetisch gemak

In tegenstelling tot dons is een synthetisch dekbed aanzienlijk zwaarder en biedt het minder effectieve vochtregulering. Hierdoor kan het snel klam en zweterig aanvoelen. Echter, synthetische dekbedden zijn wel eenvoudig te onderhouden. Ze kunnen gemakkelijk in de wasmachine worden gereinigd en drogen snel, waardoor je ze snel weer kunt gebruiken.


Donzen vs. synthetische dekbedden

Over het algemeen wordt een donzen dekbed als prettiger ervaren dan een synthetisch dekbed. De voortreffelijke isolerende en vochtregulerende werking, samen met de veerkracht en lichtheid, maken dons een favoriete keuze.


Wist je dat? Niet alle donzen dekbedden zijn gelijk. Let bij aanschaf goed op de hoeveelheid en type dons. Er circuleren namelijk veel 'goedkopere' dekbedden met het label 'dons', maar vaak is slechts een klein deel daadwerkelijk gevuld met dons. De rest is opgevuld met veren.

Onze donzen dekbedden bestaan uit bijna 100% dons, wat een direct voelbaar verschil maakt in comfort en isolatie.


De meest gangbare maten donzen dekbedden liggen op voorraad in onze winkels. Afwijkende maten kunnen we voor u bestellen. In onze winkels kan je onze verschillende (donzen) dekbedden voelen, ervaren en vertellen we hier graag meer over.

371 weergaven

Comments


bottom of page