Welk matras bij rugklachten?
- Dutch Dream Slaapcomfort
- 27 jun
- 3 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 22 uur geleden
Rugklachten komen veel voor en kunnen een grote invloed hebben op je nachtrust. Lig je onrustig of word je vermoeid of met pijn wakker? Het juiste matras kan een groot verschil maken.
Waarom het juiste matras essentieel is bij rugklachten
Een matras dat niet (meer) bij je lichaam past, kan rugklachten veroorzaken of verergeren. Wanneer je lichaam niet in een rechte lijn ligt, moeten je schouders en heupen de ondersteuning van je onderrug opvangen en zijn ze de hele nacht aan het werk. Je spieren blijven actief, terwijl zij juist moeten ontspannen.
Een goed matras ondersteunt je wervelkolom op een natuurlijke manier, zorgt voor ontspanning van de spieren en houdt je lichaam in een rechte houding. Dat voorkomt extra druk op de onderrug en draagt bij aan een diepere, herstellende slaap.
Welk type matras bij rugklachten?
Welk matras het beste is bij rugklachten, hangt af van je lichaam, slaaphouding en wensen. Hoewel de ideale keuze per persoon verschilt, zijn er een aantal soorten matrassen:
Drukverlagende matrassen (traagschuim)
Een drukverlagend matras is speciaal ontworpen om de druk op gevoelige plekken te verminderen. Het matras vormt zich nauwkeurig naar de contouren van je lichaam. Het verdeelt je gewicht gelijkmatig en vermindert drukpunten bij je schouders, heupen en onderrug. Hierdoor ontspannen je spieren beter en neemt de kans op pijnklachten af. Drukverlagende matrassen zijn zeer geschikt voor mensen met rug-/nek klachten, maar ook bij klachten zoals reuma, artrose of fibromyalgie.
Pocketveer matrassen met verschillende zones
Een pocketveringmatras met meerdere zones geeft gerichte ondersteuning op de juiste plekken. De zones zorgen ervoor dat je schouders en heupen kunnen wegzakken, terwijl je onderrug goede steun krijgt. Hierdoor blijft je wervelkolom in een rechte lijn.
Koudschuim matrassen
Koudschuim biedt een stevige en stabiele ondersteuning zonder dat je te ver wegzakt. Het materiaal is veerkrachtig en behoudt zijn vorm. Bovendien heeft koudschuim uitstekende ventilatie, waardoor het fris en droog blijft, prettig voor wie het snel warm heeft in bed.
De juiste hardheid van het matras: Wat helpt bij jouw rugklachten?
Naast het materiaal is ook de hardheid van het matras van groot belang. Is het matras te zacht, dan zak je te ver weg en mist je lichaam ondersteuning. Is het te hard, dan kunnen je schouders en heupen niet goed inzakken, waardoor je wervelkolom onder spanning komt te staan.
Wat als prettig wordt ervaren, verschilt per persoon. Daarom is het zo belangrijk om verschillende matrassen zelf uit te proberen.
In onze winkels begeleiden wij je bij het vinden van de juiste hardheid, afgestemd op je lichaamsbouw, slaaphouding en klachten. Een matras moet natuurlijk lekker liggen, maar je moet (vooral) ook goed en recht liggen. Dit laatste is ons specialisme, we adviseren je graag in het matras dat bij jou en je voorkeuren past.
Kom proefliggen en ervaar het verschil
Rugklachten en ligcomfort zijn persoonlijk. Daarom geloven wij dat ook het kiezen van het juiste matras dat moet zijn. Wij nodigen je van harte uit in een van onze winkels om zelf te komen proefliggen en het verschil tussen diverse materialen, zones en comfortlagen te ervaren.
Onze specialisten nemen alle tijd om je te adviseren en samen met jou tot de beste keuze te komen, met als doel: een betere nachtrust Ʃn minder rugklachten.
Ervaar het zelf. Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak in een van onze winkels en ontdek welk matras jouw rug Ʃcht nodig heeft.
Leestip: Welk matras past bij jou?

Comentarios