top of page

Met deze tips voel jij je energieker!

Ben je soms niet vooruit te branden of heb je weinig fut om iets te doen? Een verandering aan het begin van je dag kan de oplossing zijn. Want wist je dat je nachtrust en ochtendroutine veel invloed hebben op je energielevel? Met deze tips voel jij je energieker en wordt je energielevel op gekrikt.


Zorg voor voldoende slaap

Dit klinkt misschien heel logisch, maar vaak slapen we toch niet lang genoeg. Een regelmatig ritme met minimaal 7/8 uur slaap heeft een positief effect op je energielevel. Het is belangrijk dat je matras bij je lighouding past, zodat je lichaam 's nachts optimaal kan ontspannen. Let er ook op dat je matras soms ongemerkt 'op' kan zijn. Hier lees je de effecten van slapen op een doorgezakt/verouderd matras.

Laat het snoozen achterwegen

Je hersenen denken dat je dag begint als je wakker wordt, maar met snoozen val je weer in slaap en wordt opstaan nog moeilijker. Stap daarom meteen je bed uit als je wakker bent. Wij hebben hier een aantal tips voor je om het snoozen af te leren. Houd daarbij rekening dat je voldoende tijd neemt voor je ochtendroutine. Hoe minder stress en gehaast in de ochtend, hoe relaxter je, je zult voelen!

Laat je telefoon juist wel eerst even snoozen

Check niet meteen je telefoon nadat je net wakker bent. De appjes, mailtjes en social media kunnen echt nog wel even wachten tot je helemaal opgestart bent. Zo voorkom je een opgejaagd gevoel op de vroege ochtend.

Ga voor een gezond ontbijtje

Begin de dag met een gezond (en natuurlijk lekker) ontbijtje. Hierdoor heb je een extra reden om meteen je bed uit te komen en heb je een goede bodem voor een energieke start van de dag. Een goed ontbijtje bestaat uit een combinatie van voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten. Denk bijvoorbeeld aan een lekker bakje kwark, met fruit, nootjes, zaden en havermout.

Kom in beweging

Geen paniek! Dit hoeft echt geen pittige workout te zijn. 's Ochtends even je hartslag verhogen met een paar setjes push-ups, yoga of een lekkere wandeling buiten kan je dag een kickstart geven. Om het optimale hieruit te halen kan je daarna een koude douche nemen. Zo ben je meteen lekker fris en wakker.


Hopelijk zorgen deze tips ervoor dat je dagelijkse energielevel een boost krijgt. Vind je het lastig om dit direct allemaal toe te passen? Probeer je ochtendroutine dan stap voor stap iets te veranderen.

Tips om je energieker te voelen


185 weergaven

Commentaires


bottom of page