top of page

Is snoozen echt zo slecht voor je?

Je kent het vast wel: je wekker gaat, maar je ligt nog zo lekker. Je drukt op de snooze knop om toch nog even te genieten van je warme bed en nog lekker weg te dutten. Maar wist je dat snoozen eigenlijk helemaal niet goed voor je lichaam is?


Waarom is snoozen slecht voor je?

Je hersenen willen het liefst dat je aan een gesloten stuk slaapt. Door steeds ‘korte dutjes’ in de ochtend te hebben verkort je de REM-fase (de fase wanneer je echt ontspannen slaapt), rust je niet meer uit en wordt het opstarten in de ochtend moeilijker. Het is zelfs bewezen dat mensen die snoozen over het algemeen vermoeider op een dag zijn dan mensen die direct hun bed uitgaan.


Is de verleiding in de ochtend toch nog groot om toch nog even te snoozen? Wij delen graag een aantal tips met je.


· Plaats je wekker buiten handbereik. Hierdoor moet je uit bed zodra de wekker af gaat en is de kans dat je direct uit bed gaat groter.

· Zet je wekker zo laat mogelijk. Op deze manier heb je langer de tijd om aan een stuk door te slapen.

· Probeer een ritme te krijgen in de tijd dat je naar bed gaat en wanneer je op staat. Je biologische klok went dan aan deze tijden en houdt daar rekening mee tijdens je nachtrust. Want uit jezelf (zonder wekker) wakker worden is nog altijd het fijnst!


Op naar weer een energievolle (snooze-vrije) ochtend!


waarom is snoozen slecht voor je

39 weergaven

Comentarios


bottom of page