top of page

Wat zijn de voordelen van een waterbed?

Voor veel mensen ligt de keuze vaak bij een boxspring of een ledikant. Maar wist je dat een waterbed ook zorgt voor een ontspannen, frisse en optimale nachtrust? Dat een waterbed alleen maar een hoop gedoe is en je 'zeeziek' maakt is echt verleden tijd. Onze waterbedden zijn namelijk flink met de tijd meegegaan.

De voordelen van een waterbed

Waar je in het verleden je partner voelde draaien, volgt het water nu geruisloos je contouren zonder dat je partner hier last van heeft. Doordat het water je contouren volgt, wordt je lichaam optimaal ondersteund en heb je geen last meer van drukpunten. Door deze drukverlagende werking zullen klachten mogelijk snel afnemen. Daarnaast ben je flexibel in de hardheid van het matras, omdat je op ieder moment de waterhoeveelheid anders kan instellen.


Een ander groot voordeel van een waterbed is het verwarmingselement. Deze zorgt voor ontspannende warmte in de winter en fijne verkoeling in de zomer. Je kan het water namelijk zelf instellen op jouw gewenste temperatuur. Spieren ontspannen immers eerder door een aangename temperatuur, wat ervoor zorgt dat je sneller in slaap valt.

Nog een leuk feitje is dat een waterbed heel hygiënisch is. Een perfecte keuze voor mensen die allergisch zijn, maar ook voor mensen die van een schoon en fris slaapcomfort houden. Waar bij een normaal matras huidschilfers en transpiratievocht binnen treden, komen deze bij een waterbed het matras niet in. Ze blijven op de wasbare hoes liggen, waardoor huisstofmijt wordt vermeden.


Naast het slaapcomfort zijn er ook praktische voordelen. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om bergruimte onder het bed te kiezen. Daarnaast is de variatie in vormen en stijlen in het uiterlijk groot.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan gerust eens langs bij onze winkel in Alphen a/d Rijn, Delft of Naaldwijk. Hier kan je het waterbed aanbod testen en staan ervaren adviseurs voor je klaar!waterbed

60 weergaven
bottom of page