top of page

Welk materiaal dekbedovertrek of hoeslaken?

Voor welk materiaal dekbedovertrek ga jij? Wij hebben een assortiment van ventilerende moltons, kwalitatieve hoeslakens en luxe overtrekken. Alles voorzien van een fijne kwaliteit, wat voor een heerlijk comfort en een prachtige uitstraling zorgt.


Wij geven je graag wat meer informatie over de soorten materialen in bedtextiel.

Moltons en hoeslakens

Moltons zijn belangrijk om het matras te beschermen. Onze wasbare moltons hebben een fijne ventilatie. Over een molton komt een hoeslaken welke in veel kleuren, maten en stoffen verkrijgbaar zijn. ‘’Vooral onze Jersey Finest en Percal hoeslakens zijn erg populair’’, vertelt verkoopster Betty, ‘’beide hoeslakens hebben een hoogwaardige kwaliteit en voelen zacht aan. De jersey finest heeft daarbij ook een fijne stretch.’’ Hoeslakens zijn ook in katoen of satijn verkrijgbaar in alle mogelijke maten en kleuren.

Dekbedovertrekken

Wij hebben een gevarieerd aanbod dekbedovertrekken. Met mooie merken als Kayori, Beddinghouse en Dommelin is de keuze in stofsoorten groot. Wij lichten graag de populairste stoffen aan jullie toe.

Katoenen overtrekken of Percal

Een katoenen dekbedovertrek ademt en is vocht absorberend. Katoen kan ook op een speciale manier geweven worden. Percal is zo’n weeftechniek. De garen worden net iets dichter op elkaar geweven. Percal is in wezen een luxere variant van het normale katoen. Het is soepel, comfortabel en gaat niet snel pillen.

Katoen satijn

Hoeslakens van satijn worden gemaakt van 100% gekamd katoen en zijn van een duurzame kwaliteit. De glans wordt verkregen door de manier van weven. Deze weving zorgt voor een heerlijk zachte en soepel vallende stof en een luxe uitstraling. De kleuren blijven door de uitstekende kwaliteit ook lang hun kracht behouden.

Tencel overtrekken

Tencel is een zijdezachte en 100% plantaardige stof. Het is namelijk gemaakt van natuurlijke houtvezel uit houtpulp van eucalyptus- en beukenbomen. Super duurzaam, volledig afbreekbaar en vrij van chemische resten. Daarnaast heeft Tencel een zeer absorberend en snel drogende eigenschap, is oersterk, extreem zacht en antibacterieel. Tevens is het ventilerend; warm in de winter en koel in de zomer

Slapen op of onder de kwaliteit van ons bedtextiel? Dat verschil ga je zeker voelen. Kom gerust eens langs en voel de verschillen in stofsoorten. Laat je hier alvast inspireren.


3 weergaven