4 tips tegen de kou in bed

Het wordt niet alleen buiten kouder, ook in uw slaapkamer daalt de temperatuur. En dat heeft invloed op uw nachtrust. U valt moeilijker in slaap en wordt ’s nachts vaker wakker. Heeft u het ook vaak koud in bed? Wij geven u 4 tips.

 

Tip 1: zet de verwarming niet te hoog

Het is verleidelijk om de verwarming in uw slaapkamer een graadje hoger te zetten. Maar de meeste mensen slapen juist het best bij een slaapkamertemperatuur van ongeveer 17 à 18 graden. Zo krijgt u het ’s nachts niet te warm én u bespaart energiekosten. Om makkelijker in slaap te komen kunt u bijvoorbeeld een elektrische deken of kruik gebruiken.

Tip 2: houd uw voeten warm

Een pyjama dragen helpt al tegen de nachtelijke kou. Maar vooral als uw voeten warm zijn, blijft ook de rest van uw lichaam op temperatuur. Trek bijvoorbeeld sokken aan die niet te strak zitten, leg een kruik aan het voeteneind of overweeg een dunne extra deken.

Tip 3: kruip onder een geschikt dekbed

Een goed dekbed houdt u warm, maar is de vulling van uw dekbed geschikt voor de winter? Katoenen dekbedden zijn een natuurproduct en isoleren en ventileren goed. Zeer geschikt voor de warme types onder ons. Ook hypoallergene synthetische dekbedden met holle vezels houden u warm. En wist u dat er ook dekbedden van alpacawol bestaan (https://www.dutchdreamslapen.nl/pg-28963-7-90702/pagina/dekbedden.html)? Alpacawol lijkt op schapenwol maar de zachtheid is beter. Het isoleert bij kou en ademt bij warmte. U kunt ook kiezen voor een donzen dekbed of een 4-seizoenendekbed met de warmteklasse 1. Dan zult u het zeker niet meer koud hebben.

Tip 4: kies een passend matras

Niet alleen een dekbed bepaalt hoe warm of koud u het heeft in bed. Ook uw matras (https://www.dutchdreamslapen.nl/pg-28963-7-89316/pagina/matrassen.html) en kussen (https://www.dutchdreamslapen.nl/pg-28963-7-90701/pagina/kussens.html) spelen een rol. Passen uw matras en kussen wel bij uw persoonlijke gezondheid en warmte- en vochthuishouding? Laat u hierover adviseren in een beddenspeciaalzaak. 

Persoonlijk advies

Ook comfortabel slapen in de winter? Kom voor het best passende slaapsysteem eens langs in onze winkel in Delft, Hazerswoude of Ter Aar. We adviseren u graag.

136-FB 136-FB