6 verschillen tussen een boxspringmatras en een normaal matras

ingevoerd op 24-05-2019

Als u een bed gaat kopen wordt u overspoeld door keuzeopties. Wat zijn bijvoorbeeld de verschillen tussen een boxspringmatras en een matras in een ledikant? Wij zetten de verschillen voor u op een rij.

 

1. Uiterlijk

Het grote verschil tussen een boxspring en ledikant is natuurlijk het uiterlijk. Een boxspringcombinatie bestaat uit een matrasdrager, het matras en eventueel een topmatras. Daarnaast is er vaak een hoofdbord en eventueel een voetbord aan bevestigd. De bodem van een boxspring is zichtbaar en gestoffeerd.

 

Een ledikant is alleen een combinatie van een houten of metalen frame, een bodem en een matras. De bodem van een ledikant is verborgen en niet gestoffeerd.

 

2. Hoogte en grootte

Een ledikant neemt meer ruimte in dan een boxspring, omdat er altijd een ombouw om het matras en de bodem zit. Een boxspring is compacter en heeft een wat luxere uitstraling. Een boxspring is doorgaans ook iets hoger dan een ledikant. Veel mensen vinden dit prettig bij het in en uit bed stappen.

 

3. Samenstelling

Bij een gewoon matras is de samenstelling van de ondersteuning en de comforteigenschappen vooraf bepaald. Alle lagen zitten in één matras. Bij een boxspringmatras is dat anders: zo’n matras heeft nog geen comfortlaag. De comfortlaag is het topmatras, ook wel een topper genoemd. Zo kiest u de juiste ondersteuning én kunt u uw comfortlaag zelf kiezen.

 

4. Eigen voorkeur

Een ledikant is eenvoudig samen te stellen en af te stemmen op uw behoeften. Er bestaan diverse bodems en matrassen om uit te kiezen. Een boxspringcombinatie biedt nog wat extra keuzemogelijkheden. Er is immers te variëren in de combinatie matras en topper. En met een tweepersoons topmatras kunt u de naad tussen de eenpersoonsmatrassen wegwerken.

 

5. Geluid

Een ledikant gaat na enkele jaren weleens piepen of kraken. Er is dan wrijving tussen de rubbers en houten latten of metalen constructie van het bed. Bij een boxspringmatras met boxspringbodem heeft u hier minder last van. En wist u dat u ook een gewoon matras op een boxspringbodem kunt leggen? Dan heeft u geen topper nodig.

 

Persoonlijk advies

Op zowel een boxspring als ledikant kunt u goed slapen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten. Kom voor het best passende slaapsysteem gerust eens langs in onze winkel in Delft (https://www.dutchdreamslapen.nl/pg-28963-7-89283/pagina/delft.html), Hazerswoude (https://www.dutchdreamslapen.nl/pg-28963-7-89284/pagina/hazerswoude.html) of Ter Aar (https://www.dutchdreamslapen.nl/pg-28963-7-89285/pagina/teraar.html).

Website-posts-blog matrassen Website-posts-blog matrassen