Heb ik een topper nodig?

Een topper, ook wel topdekmatras genoemd, is eigenlijk niets meer of minder dan de afdeklaag van uw matras. Een topmatras plaatst u namelijk bovenop het gewone matras van uw boxspring. Dit zorgt overigens niet alleen voor extra comfort, maar het verlengt daarnaast de levensduur van uw matrassen aanzienlijk.

 

De matrassen van een boxspring zijn niet te gebruiken zonder een topmatras, omdat de ondersteunende en de comforteigenschappen, die normaalgesproken in één matras zitten, in twee aparte matrassen hebben gestopt. Het onderste dikke matras dient voor de ondersteuning, en de comfortlaag zit in het topmatras. Doordat u het topmatras kunt vervangen, kunt u langer genieten van uw boxspringmatras en omdat deze los verkrijgbaar is kunt u zelf kiezen voor de hardheid en het materiaal hiervan.

 

Heeft u een voorkeur voor een extra zacht topmatras of gaat u juist voor een steviger exemplaar? Door het gebruik van diverse materialen kunnen we altijd aan uw persoonlijke wensen tegemoetkomen. Een paar tips kunnen we u nu al geven. Heeft u een elektrische boxspring die afzonderlijk verstelbaar is, dan is een split topper een goede keuze. De naad is nauwelijks voelbaar en het bed kan optimaal gebruikt worden. Een traagschuim topper heeft een drukverlagende werking en wat betreft temperatuur zijn er diverse keuzes mogelijk.  Het gebruik van een micro-pocketveer in de topper zorgt weer voor een ventilerend effect. Heeft u het ’s nachts vaak erg warm? Overweeg dan deze of een koudschuim topper.

 

Bovendien kunt u met een 2-persoons topmatras de hinderlijke naad tussen twee 1-persoonsmatrassen wegwerken, waardoor het één geheel wordt.

 

Er wordt wel eens naar een topper gevraagd om een probleem op te lossen, zoals een kuil in het matras of een te hard matras. In beide gevallen adviseren wij dan altijd om de juiste investering te doen en het echte probleem aan te pakken, namelijk een nieuw matras dat past bij uw lichaam. Een topper kuilt namelijk met 1 maand mee of u voelt het harde matras er na een maand ook doorheen.

 

Kom voor een passend advies langs in een van onze filialen. 

04-blog-topper 04-blog-topper